Datum en tijd
09/11/2024
14:00 - 17:00


Melissa Missault
Zaterdagnamiddag 9 november 2024

Geboren worden en sterven zijn twee poorten waar je doorheen gaat. Tussen die twee poorten maken we een bijzondere reis en krijgt het leven ruimte.

Tijdens deze lezing neem ik je mee naar wat er gebeurt wanneer iemand op zijn sterfbed ligt. Aan de hand van de 5 elementen verkennen we de magie van het proces waarin het leven zich voltooit.
We staan ook stil bij de tijd die volgt net na het stervensproces. Want net zoals bij de geboorte het wezen er al vóór de geboorte is, is ook bij het sterven het wezen er nog wanneer het loslaatproces voltooid is.

Aanwezig zijn wanneer iemand de laatste fase ingaat kan een geschenk zijn voor jezelf en voor de persoon die het leven loslaat. Maar hoe doe je dat, liefdevol nabij zijn van mens tot mens?

Het bespreekbaar maken van dit proces kan je moed schenken om bepaalde zinvolle keuzes te maken.

Je liefdevolle aandacht en warmte voor de ander zijn van betekenis.

‘Wie het lichaam van de ander liefdevol beroert, beroert tevens zijn ziel.
En dat zijn wezenlijke momenten, wederzijds.’
Toke Bezuijen

We komen samen in een stemmige kapel die midden in een natuurgebied ligt.

Melissa Missault is de bezielster van Zielenzalf. Met dit werk vanuit het hart werkt ze op de drempel tussen leven en dood.
Ze creëert warme afscheidsdiensten op maat die de brug vormen tussen de overledene en de nabestaanden zodat het afscheid zacht en troostvol kan landen. Naast afscheidsrituelen verdiept ze zich ook in de diepere lagen van het stervensproces en informeert mensen hoe je iemand in de laatste levensfase nabij kan zijn.
Vanuit de overtuiging dat het einde van het leven evenveel schoonheid verdient als het begin van het leven, wil ze de dood weer een plek geven in het leven. Meer info op www.zielenzalf.be.

Wanneer: Zaterdagnamiddag 9 november 2024 van 14 u. tot 17 u.
Waar: Kapel van het kasteel Scheldevelde, Kasteellaan 41, 9840 De Pinte
Parkeren kan op het domein.
Bijdrage: € 15
Inschrijven: Via claudine@laverna.be en door storting van 15 € op rekening van vzw La Verna BE71 5230 8074 2269 TRIOBEBB
Vermeld bij je overschrijving ‘Gedragen worden tijdens het stervensproces’.