Datum en tijd
06/10/2024
14:30 - 17:30


‘800 jaar La Verna, een verhaal van vertrouwen’ 
Zondag 6 oktober 2024
Kristin, Daisy, Nancy en Els

Het was bijzonder om tijdens de week van het feest van ‘20 jaar La Verna’ een aankondiging in mijn mailbox te ontvangen over ‘800 jaar La Verna’.
800 en 20, twee ronde getallen, 2 feestelijke gebeurtenissen die met elkaar verbonden zijn. Deze verbinding vieren we graag.

We kozen destijds de naam La Verna voor onze beweging omdat Franciscus op deze berg in Toscane  opnieuw vertrouwen vond. Vertrouwen, dat had hij nodig. Dat hebben we allen nodig.

Het verhaal gaat dat Franciscus op de berg La Verna een engel ontmoette en de stigmata ontving. Of het verhaal echt is gebeurd weten we niet en de meningen daarover zijn verdeeld, maar het verhaal heeft absoluut een symbolische waarde. Het gaat om het ontvangen van een goddelijke kracht die een glans brengt in je leven.

Franciscus was op dat moment een lijdende mens. Hij twijfelde aan zijn weg. Er was veel onenigheid binnen zijn groep volgelingen. Had hij zijn opdracht goed vervuld? Onzekerheid overviel hem. Hij kwam oog in oog te staan met de schaduw van zijn weg, van zijn ‘zijn’.
Door het Goddelijke gebeuren kreeg hij opnieuw vertrouwen. De moeilijkheden en de schaduw werden in liefde opgenomen.

Dit willen we herdenken, en we willen deze ervaring ook op ons eigen leven leggen. Kristin brengt hierover een woordje: vaak gaan we onze eigen pijn of de moeilijkheden in ons leven ontkennen of afstoten omdat ze niet te behappen zijn of omdat we ze veroordelen als slecht of fout. Op het moment dat we onze moeilijkheden, ons falen, onze fouten in liefde kunnen opnemen, worden we geheeld, worden we meer mens. Goddelijke ervaringen of ontmoetingen met engelen (medemensen) spelen hierin vaak een cruciale rol.
Daisy Suy, voordrachtkunstenares, brengt enkele verhalen uit het leven van Franciscus.
Er is ook muziek, dans en zang.
De cirkels van verbondenheid gaan vanaf nu door op zondagnamiddag.
Deze cirkel is omwille van het thema ook onze jaarlijkse ledendag. Wie reeds lidgeld betaalde (te informeren bij Claudine), kan gratis deelnemen.
De anderen kunnen 10 € storten op rekening van La Verna (zie hieronder).

Praktisch

Medewerkers: Kristin Vanschoubroek (opbouw van de viering en getuigenis), Daisy Suy (voordracht), Nancy Van Compernolle (dans), Els Van Kerchove (zang)
Wanneer: zondag 6 oktober 2024 van 14.30 u. (stipt) tot 17.30 u.
Tussendoor is er een pauze met koffie, thee en een versnapering.
Waar: Landgoed De Campagne, Gijzelstraat 12, 9031 Drongen
Wie is ingeschreven ontvangt kort voordien nog een wegbeschrijving naar de parking.
Inschrijven: Je kan inschrijven bij claudine@laverna.be. Vermeld ‘cirkel van verbondenheid’ en het aantal personen.
Bijdrage: Lidgeld of 10 € op rekening BE71 5230 8074 229 – TRIOBEBB van vzw La Verna.