Champignonburgers met wortelpuree

champi-3

Dit hoofdgerecht bestaat vrijwel alleen uit groenten en is daarom niet alleen lekker, maar ook gezond en caloriearm.

Ingrediënten voor 2 personen: 4 kleine burgertjes

500 g champignons
1 rode ajuin
2 teentjes knoflook
1 theelepel champignonbouillon (als je er geen kan vinden, is groentebouillon ook goed)
4 à 5 grote eetlepels speltmeel
40 g gemalen parmezaan
1 ei
1 kg wortelen
Provençaalse kruiden, peper en zout, olijfolie

Bereiding:
De wortelpuree:
  • Schil de wortelen en stoom of kook ze.
  • Wanneer de wortelen voldoende gaar zijn, mix ze samen met peper, zout en Provençaalse kruiden.
De champignonburgers:
  • Snijd de rode ajuin en de teentjes knoflook in fijne stukjes en bak ze in olijfolie.
  • Snijd de champignons zeer klein, voeg ze toe en laat ze goed meebakken.
  • Kruid ze met peper, zout en Provençaalse kruiden en voeg de bouillon toe.
  • Neem een kom en doe hierin het speltmeel, de parmezaan, het ei en de champignons en meng alles goed tot een kleverig geheel.
  • Maak van dit mengsel 4 kleine burgertjes en bak ze aan beide kanten in een anti-aanbakpan met wat olijfolie.

Smakelijk!!

Vorige

Lunch: rucola met avocado, sinaasappel en pistachenootjes

Volgende

Tous les Soleils

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén