Dit hoofdgerecht bestaat vrijwel alleen uit groenten en is daarom niet alleen lekker, maar ook gezond en caloriearm.
Ingrediënten voor 2 personen: 4 kleine burgertjes
500 g champignons
1 rode ajuin
2 teentjes knoflook
1 theelepel champignonbouillon (als je er geen kan vinden, is groentebouillon ook goed)
4 à 5 grote eetlepels speltmeel
40 g gemalen parmezaan
1 ei
1 kg wortelen
Provençaalse kruiden, peper en zout, olijfolie
Bereiding:
De wortelpuree:
- Schil de wortelen en stoom of kook ze.
- Wanneer de wortelen voldoende gaar zijn, mix ze samen met peper, zout en Provençaalse kruiden.
De champignonburgers:
- Snijd de rode ajuin en de teentjes knoflook in fijne stukjes en bak ze in olijfolie.
- Snijd de champignons zeer klein, voeg ze toe en laat ze goed meebakken.
- Kruid ze met peper, zout en Provençaalse kruiden en voeg de bouillon toe.
- Neem een kom en doe hierin het speltmeel, de parmezaan, het ei en de champignons en meng alles goed tot een kleverig geheel.
- Maak van dit mengsel 4 kleine burgertjes en bak ze aan beide kanten in een anti-aanbakpan met wat olijfolie.
Smakelijk!!
Fran
Lekker!