Met deze gezonde en snelle lunch heb je meteen gekookte en rauwe groentjes, noten en quinoa binnen.
Ingrediënten voor 2x lunch
- 1 glas quinoa
- 1 eetlepel groentenbouillonpasta of 1 blokje
- 2 glazen water 1 kleine broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 150 g shiitakes
- olijfolie
- zeezout
- peper
- een handvol walnoten (licht gecrusht)
- 100 g verse geitenkaas met honing
- 1 zak verse spinazieblaadjes
Bereiding
- Kook de quinoia met de groentenbouillon in het water tot het water volledig is opgenomen. Zet aan de kant.
- Snijd de broccoli in roosjes en stoom of kook ze. Zet aan de kant.
- Snijd de knoflook en het sjalotje fijn en bak in veel olijfolie. Voeg de shiitakes erbij en kruid met zeezout en peter.
- Meng de quinoia, de broccoli, de shiitakes, de gecrushte walnoten en de geitenkaas.
- Serveer met flink wat blaadjes rauwe spinazie als salade.