salade geitenkaasEen klassieke salade geitenkaas smaakt altijd. Dit is mijn variant ervan: ik maak er een warme dressing bij met gekarameliseerde witloof en appel. Ik gebruik de gezondste drie slasoorten: veldsla, waterkers en rucola.

Ingrediënten voor twee personen:
  • veldsla, waterkers en rucola
  • spekjes
  • olijfolie
  • 2 witloofstronken
  • 1 appel
  • 2 à 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • peper
  • gepaneerde geitenkaasjes
  • walnoten
Bereiding:
  • Was de verschillende soorten sla en zet ze opzij.
  • Bak de spekjes aan in wat olijfolie.
  • Snijd het witloof en de appel fijn. Voeg toe aan de spekjes en bak mee met nog wat extra olijfolie. Voeg de honing toe, zodat het witloof en de appeltjes karamelliseren.
  • Voeg toe naar smaak: mosterd, appelazijn, peper. Hiermee is je warme dressing klaar.
  • Bak de geitenkaasjes in olijfolie.
  • Verdeel de soorten sla over twee borden. Giet de warme dressing erover. Verdeel de geitenkaasjes over de borden. Hak de walnoten fijn en verdeel ze ook over de borden.