speltpastaOok dit gerecht is gezond en bovendien in 10 à 15 minuten klaar.

Wist je dat pistachenoten, samen met cashewnoten, walnoten en amandelen uitmuntende leveranciers van proteïnen, gezonde vetten en mineralen zijn? Van alle noten bevatten pistachenoten bovendien de meeste antioxidanten

Ingrediënten voor twee personen:
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • een scheutje witte wijn (mag zeer goedkope wijn zijn)
  • 2 courgettes
  • 200 g ricotta
  • 70 g parmezaan
  • 40 g pistachenoten (gepeld en ongezouten!)
  • 250 à 300 g speltspaghetti
  • een half blokje groentebouillon
  • peper, zout en Italiaanse kruiden
Bereiding:
  • Maal de pistachenoten in de blender en zet ze opzij.
  • Zet water op en voeg de speltpasta toe wanneer het water kookt. Volg de instructies op de verpakking voor de kooktijd.
  • Snijd het sjalotje en de look fijn en bak aan in flink wat olijfolie. Blus met een scheutje witte wijn en laat uitkoken.
  • Snijd intussen de courgette in fijne reepjes. Voeg ze toe wanneer de witte wijn grotendeels is uitgekookt en laat meebakken.
  • Voeg de ricotta, 50 g parmezaan en 30 g gemalen pistachenoten toe wanneer de courgette bijna gaar is (na een 5-tal minuutjes). Roer goed en laat nog even koken, zodat alles warm is.
  • Kruid met peper en zout, Italiaanse kruiden en een half blokje groentebouillon.
  • Serveer de pasta met deze saus en strooi er de rest van de gemalen pistachenoten en van de parmezaan over.

Smakelijk!