Rabarber bevat veel vezels en is zeer rijk aan vitamine K1. Hoe roder de rabarber hoe beter!
Bron basisrecept: Orthomoleculaire Wetenschappen – Nutritionist Annick Kindermans
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kopjes gepelde cashewnoten die je 12 uur in water laat voorweken
- een vanillestokje
- een rabarberstengel in kleine stukjes gesneden
- 4 kopjes aardbeien in partjes gesneden
- 1/2 limoen, uitgeperst
- 1 à 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels zeste van limoen of citroen (‘Zeste’ bekom je door met een mesje of dunschiller het gekleurde deel van citrusvruchten te schillen en vervolgens in zeer dunne reepjes te snijden. Er mag geen wit aan zijn.)
- een beetje geraspte gember
- optioneel wat schilfers chocolade
Bereiding
- Blend de afgespoelde cashewnoten, samen met het vanillestokje en doe die crème in een schaal.
- Blend 1/4 van de rabarber, samen met een kopje aardbeien. Meng met de rest van de rabarber en de aardbeien.
- Breng op smaak met het limoensap, de honing, de zeste van limoen of citroen, de geraspte gember.
- Schep de saus op de crème en werk eventueel af met wat schilfers chocolade.