spaghetti receptDit gezond gerecht bevat niet enkel heel veel groentjes, maar is tevens heerlijk smeuïg door een lichte kaassaus (zonder koemelk of boter, maar wel met amandelmelk en olijfolie). Spruitjes zijn bovendien echte superfoods (met heel veel vitamine C en K en tal van andere vitamines en mineralen) en staan bekend als detox groenten (die het lichaam dus zuiveren).

Ingrediënten voor twee personen
  • 500 g (diepvries)boontjes
  • 500 g (diepvries)spruitjes
  • olijfolie
  • zeezout, peper, cayennepeper, nootmuskaat
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels speltbloem (of kikkererwtenbloem als je volledig glutenvrij wil koken; spelt heeft wel minder gluten dan tarwe)
  • 250 g amandelmelk
  • 1 theelepel groentenbouillonpasta (of 1 blokje)
  • 40 g parmezaan  speltspaghetti (of glutenvrij alternatief indien gewenst)
Bereiding
  • Kook de boontjes en de spruitjes samen in een pannetje met een beetje water tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Als er water overschiet, giet het in een glas want die vitamines gaan we niet weggieten maar in de saus gebruiken.
  • Laat de groenten in de pan, voeg wat olijfolie toe en stoof nog kort aan. Kruid met zeezout, peper en cayennepeper.
  • Snijd de lookteentjes en het sjalotje fijn en bak aan in flink wat olijfolie.
  • Voeg de bloem toe en roer.
  • Voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe, terwijl je met een klopper roert.
  • Voeg de groentenbouillon en eventueel het kookvocht toe en kruid met peper, zeezout en nootmuskaat.
  • Voeg de parmezaan toe en meng goed.
  • (Indien je een thermomix hebt, is het gemakkelijker om de saus hierin te maken door eerst het sjalotje en de look fijn te snijden op stand 5 en nadien 4 minuutjes te bakken op 100 graden. Vervolgens doe je alle andere ingrediënten en kruiden erbij en laat je de thermomix een tiental minuten draaien op stand 5 op 100 graden.)
  • Giet de saus in de pan met de groenten en meng alles.
  • Kook de speltspaghetti en serveer met de saus en optioneel nog wat extra parmezaan.
Smakelijk!